Vergeet-ze-niet

18 december 2022 – Een dag vol kennis, dans, comedy en meer. Ten voordele van slachtoffers van seksueel geweld.

Tickets: https://punt.eventgoose.com/

Je bent zo veel meer dan wat jou overkomen is. Personen die slachtoffer werden van seksueel geweld worden doorgaans vereenzelvigd met trauma. Ondanks de immense impact die dit kan hebben, willen we vanuit PUNT. graag aandacht vestigen op het feit dat personen meer zijn dan hun trauma. Het is belangrijk om er te zijn voor de slachtoffers uit onze omgeving, maar we mogen ook niet vergeten om hen te vieren voor de personen die ze zijn naast dit deel van hun identiteit. We herinneren mensen graag aan wie ze waren en nog altijd zijn, ondanks wat er hen aangedaan werd. Om deze boodschap uit te dragen en slachtoffers te kunnen blijven ondersteunen, organiseren we de Vergeet-Ze-Niet Benefiet.

12.00 uur: PUNT.vzw

Wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag en trauma?

13.30 uur: Educatieve lezingen

  • Liesbet Stevens (Instituut gelijkheid mannen en vrouwen)
  • Steve Delporte (CSI Oost-Vlaanderen)
  • Lore Baeten (Auteur en ervaringsdeskundige)
  • Dr. Kasia Uzieblo (senior onderzoeker bij de Forensische Zorgspecialisten (NL) en professor in de forensische en criminologische psychologie verbonden aan de VUB)

18.30 uur:   Het woord dat ik niet zeggen kan...

"Het woord dat ik niet zeggen kan...", is een dansvoorstelling dat het het verhaal van 4 slachtoffers vertelt. Doorheen de dans komen de verschillende fasen van slachtofferschap in beeld.

De voorstelling is volledig ontwikkeld door PUNT.vzw met als doel beginnende artiesten de kans te geven om mee te werken aan een nieuw en groter project.

Verder zijn we heel dankbaar dat we doorheen het hele proces konden rekenen op de steun van Yves Ruth (Choreograaf en danser SYTYCD, Hadise, creative director L.E.A.D), Ish Ait Hamou (Choreograaf, danser en auteur) en Joffrey Anane (Choreograaf, danser, jurylid Sterren op de dansvloer).
 

20.00 uur: Comedy avond

Om de dag op een iets minder serieuze manier af te sluiten, eindigen we met een goed gevuld comedy programma.

  • Amelie Albrecht
  • Stijn Verdeghem
  • Marlies Verschueren
  • Mohsin Abbas

Informatie over de organisatie

Deel deze advertentie